Hoe creëer je een professionele keuken thuis?

Hoe creeer je een professionele keuken thuis? #keukenapparatuur #keukentegels #keuken

Het is de droom van heel wat mensen: een professionele keuken laten installeren thuis. Natuurlijk kost zoiets een fortuin en is dat slechts voor heel weinigen weggelegd. Gelukkig zijn er wel kleine stappen die je ook als minder gegoede burger kunt ondernemen om jouw keuken net iets professioneler voor de dag te laten komen. Volg even mee!

De juiste apparatuur

Het grote verschil tussen een professionele en een particuliere keuken? Dat is natuurlijk de keukenapparatuur. Waar veel mensen echter niet stil bij blijven staan is dat keukenapparatuur niet per se de grote machines hoeft te betekenen. Even goed zijn het de kleinere spullen en accessoires die een wereld van verschil kunnen maken. Haal bijvoorbeeld een professionele messenset in huis. Wat heb je nodig? Een koksmes, een vleesmes, een fileermes, een schilmes en een broodmes. Pannen en potten van hoge kwaliteit spreken voor zich, maar ook een apparaat als de frietsnijder maakt een wereld van verschil. Haal vast en zeker ook een milkshake mixer in huis en een aantal gastronormbakken. Deze laatste zijn uitermate handig om sauzen en andere etenswaren in te bewaren en maken het koken voor grote groepen mensen veel gemakkelijker. Echt duur zijn ze overigens ook niet. Is dat allemaal in orde? Dan kan je beginnen koken!

Het interieur wat aanpassen

Een tweede stap die je kunt ondernemen om jouw keuken toch net iets professioneler te maken is het uiterlijk van de keuken. Naast de keukenapparatuur is dit het tweede grote gegeven dat een professionele keuken zich laat onderscheiden van een keuken thuis. Dat kan je vlot doen door het plaatsen van een paar wandtegels. Deze zijn simpel schoon te maken en geven een cleane, professionele uitstraling. Werk je met een iets groter budget? Dan is het aanschaffen van een kookeiland een echte must. Gaat dat qua interieur niet? Kies dan voor de aankoop van een werkbank. Niet alleen handig om voldoende bewegingsvrijheid te hebben, maar bovendien kan je er ook nog eens heel wat in opbergen.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief