De leukste raamdecoratie voor in de keuken, praktisch en stijlvol

Raamdecoratie voor de keuken: praktisch en stijlvol #keuken #jaloezieën #plissegordijnen

De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Daarom is een behaaglijke sfeer ook in je keuken belangrijk. De sfeer wordt voor een groot deel bepaald door lichtinval. Voor raamdecoratie in de keuken bestaan er vele moderne gordijnen waaruit je kunt kiezen. Van traditionele gordijnen, plissegordijnen en rolgordijnen, tot metalen, of houten jaloezieën...

Keus genoeg om van een eenvoudige keuken een mooi aangekleed geheel te maken. Gewone traditionele gordijntjes van stof doen het natuurlijk nog steeds prima als ze qua look bij je keuken passen. Veel mensen kiezen tegenwoordig vaak voor rolgordijnen, jaloezieën of plissegordijnen. Deze moderne soorten raamdecoratie zijn stijlvol, sfeervol en ook erg handig in gebruik.

Wat zijn plisségordijnen en wat is honingraat plissé?

Plissegordijnen zijn horizontale gordijnen van stof met een lat of metalen buis aan de onderkant. Je bedient de gordijnen met koordjes. Omdat de stof in plissé gevouwen is, heeft het gordijn een heel eigen stijl. Het plissé is er machinaal ingevouwen waardoor de mooie rechte plooien er altijd in blijven zitten. Als raamdecoratie oogt plissé strak en modern. Het geeft een prettige, warme sfeer aan een keuken.

Hou je van sfeervol licht in je keuken dan kun je kiezen voor honingraat plissé. Als een plisségordijn van een dubbele laag stof gemaakt is, wordt dit een honingraat plissé genoemd. Het voordeel van dit type raamdecoratie is dat je licht van buitenaf kunt dimmen. Je krijgt daardoor een zachte lichtval in je keuken.

Kies je voor rolgordijn of jaloezieën?

Rolgordijnen staan strak en netjes. Door het rolgordijn te verschuiven kun je eenvoudig bepalen hoeveel licht er in je keuken binnenkomt. Afhankelijk van de kwaliteit stof, zijn ze wel wat gevoeliger voor vlekjes dan gewone gordijnen of plisségordijnen.

Houten jaloezieën zijn gordijnen opgebouwd uit houten horizontale latjes. Ze zijn gemakkelijk af te stoffen maar zorgen qua ontwerp voor een wat koudere look dan bijvoorbeeld rolgordijnen van plissé. Gordijnen kunnen je keuken een heel eigen sfeer geven. Kies dus met zorg de kleur en het materiaal, zodat de gordijnen de sfeer versterken door voor gordijnen met een mooie lichtinval te kiezen.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief