De kloostertafel

Een kloostertafel heeft een natuurlijke uitstralinh door noesten en scheuren in het houten tafelblad #kloostertafel #eetkamertafel #eettafel

Monnikenwerk

De kloostertafel was oorspronkelijk zeer geliefd voor het monnikenwerk in het klooster. De monniken zaten soms urenlang aan tafel manuscripten te kopiëren. Ze hadden hierbij veel plaats nodig. De kloostertafels, ook wel kasteeltafels genoemd, moesten vooral functioneel zijn. Ze hebben daarom meestal een doorleefde uitstraling. Er werd hard aan gewerkt.

De kloostertafel werd oorspronkelijk gemaakt van het hout dat te vinden was rondom het klooster. De voorkeur ging uit naar eik. Eik is van goede kwaliteit en perfect te behandelen. Ideaal dus voor een functionele tafel.

Zeker niet afgeleefd, integendeel

Een kloostertafel heeft een natuurlijke uitstraling door noesten en scheuren in het houten tafelblad. De tafel heeft een stevig onderstel nodig om het zwaar eiken blad te kunnen dragen. Vandaar dat kloostertafels doorgaans zwaar van gewicht zijn. Deze massieve houten tafels hebben een robuuste uitstraling, maar zijn dan ook zeer kwalitatief en makkelijk te onderhouden. Geen enkele tafel is hetzelfde aangezien elke boom, waarvan de tafels worden gemaakt, andere invloeden hebben gehad van het weer en soort ondergrond/ omgeving. Daarnaast speelt de leeftijd van de boom ook een rol.

Vandaag de dag zijn de moderne kloostertafels perfect aan te passen aan je interieur. Neem bijvoorbeeld stoere metalen poten als de rest van je interieur industriële invloeden heeft. Ze zijn daarnaast in allerlei maten en diktes te verkrijgen zoals bij bijvoorbeeld Robuuste tafels.

Een kloostertafel perfect als leeftafel

Staat de tafel in het kloppende hart van je huis? Kloostertafels zijn ideaal als leeftafel. Robuust genoeg om aan te werken en met veel mensen aan te zitten dineren. Maar ook sterk genoeg om ontspannen een boek te lezen met je benen omhoog. De tafel is groot en brengt extra sfeer in de eetplaats. Een ideale tafel voor een echte Bourgondiër.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief